Til kanten 2024

Censureret fotoudstilling

Udstilles:  17. august – 15. september 2024

KUNSTPAKHUSET i Ikast arrangerer den censurerede fotoudstilling ”Til kanten…” for tredje gang.

– Ved de foregående arrangementer af ”Til kanten…” har vi fået mange positive tilkendegivelser fra publikum og deltagere. Vi har set en god udvikling i kvaliteten på de indleverede billeder og publikums begejstring for at se god fotokunst indfriede vores forventninger. Derfor ser vi frem til den tredje udgave af udstillingen, som dermed er blevet en tilbagevendende begivenhed i vores udstillingsprogram, siger kunstnerisk leder Zanda Jankovska, KUNSTPAKHUSET.

Sjette gang
Det er således sjette gang, at fotoudstillingen afvikles. Arrangementet blev startet af det nu lukkede Danmarks Fotomuseum med tre udstillinger under konceptet: Godt fotografi, der forundrer og begejstrer.

Godt koncept
– Det er et rigtig godt, gennemarbejdet og populært udstillingskoncept, som vi udvikler løbende på. Vi forventer igen, til den tredje udgave her på KUNSTPAKHUSET, en stor interesse både fra deltagende fotografer samt et publikum, der gerne vil have en visuel oplevelse, fortæller Zanda Jankovska.

– Arrangementet er interessant, da både amatørfotografer og professionelle dyster på lige fod, og der fremkommer herved en udstilling med noget af det ypperligste indenfor fotografi. Kunstfotografiet som ellers lider trange kår herhjemme; men det vil vi være med til at lave om på og højne, fortsætter Zanda Jankovska.

Åben censurering
– Også denne gang vil udvælgelsen af fotografierne til udstillingen foregå som åben censurering, søndag den 11. august kl. 13.00 – 17.00, hvor alle er velkomne til at overvære dommernes arbejde. Udtagelsen af billederne har den spændende dimension, at dommerne vægter deres ord og er mere uddybende i deres meninger og argumentering, når der er publikum til stede. Og endelig har vi erfaret, at de, der er mødt op for at overvære den åbne censurering, har lært meget om de forskellige muligheder, der er i fotografi, forklarer Zanda Jankovska.

Stærkt dommerpanel
Til at udtage billederne til udstillingen er der også denne gang valgt et særdeles stærkt team af danske fotografer. Dommerpanelet udgør: Underviser på Medieskolerne og fotograf, Ragne Sigmond, fotograf Kirsten Adler og leder af fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Søren Pagter

En stor del af spektret indenfor fotografi bliver dækket af dommerne, da de er forskellige i deres billedsyn, baggrund og tilgang til fotografiet.

Dobbelt udstilling
”Til kanten…” kan ses i perioden 17. august – 15. september sammen med KUNSTPAKHUSETs censurerede kunstudstilling ”INSIDE 2024”. Der bliver således rig lejlighed for publikum til at opleve de fleste former for kunst: maleri, tegning, grafik, foto, mixed media, skulptur, installation og kunsthåndværk. Der er gratis adgang i åbningstiderne: torsdag-søndag kl. 12.00 – 16.00.

Arrangementet støttes af CEWE, producent af fotoprodukter.

Yderligere oplysninger: Projektleder Bjarne Meldgaard, tlf. 21 13 17 11, mail: b@meldgaard.mail.dk eller kunstnerisk leder, Zanda Jankovska, tlf. 23 11 10 19, mail: info@kunstpakhuset.dk

Deltagerbetingelser kan hentes her.

Der tages forbehold for ændringer i arrangementet.